Cari sahaja di sini

Memuatkan ...

Google+

Home » , , ,

Cinta Muka Buku… chord gitar paling senang nak cari…!!!


image
Najwa Latif, salah satu lagi nama yang telah memecahkan tradisi budak sekolah selepas New Boys, Exists, Lela dan yang seangkatan dengannya kerana popular masa belajar kat sekolah. Itulah tuah badan dan rezeki namanya.
Yang penting, Najwa juga sekarang memang tengah popular kerana saban hari lagu Cinta Muka Buku (FACEBOOK Fall Love) tiap-tiap hari disiarkan di radio dan menjadi siulan budak-budak ingusan sekolah tidak kira di mana-mana.
Kalau diikutkan dan menurut firasat aku, Najwa ni hanya boleh bermain gitar sahaja sambil menyanyi. Itupun dia cuma boleh bermain chord asas gitar. Betul tak apa yang saya tulis ni Najwa?

Walau bagaimana pun, di sini saya sertakan chord lagu Cinta Muka Buku ni.. lagu dia memang senang, main tabs asas sahaja. Yang solonya tak payah nak cari sangat. Terpulang pada anda sama ada nak main plucking atau pun stream chord. Untuk chord B minor, lokasi jari anda adalah seperti gambar di bawah:

image


Standard guitar tuning
Intro: D A Bm G
D
Kita berkenalan hanya dlm laman muka buku
A
kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
Bm G
ooooohhh wooo .. hatiku rasa sesuatu ..
D
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
A
ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Bm G
ooooohhh wooo .. benarkah rasa itu ..
D A
Bagaimana harus bersua
Bm G
ku rasa gementar tetapi bahagia
D A
perlukah kita hadir peluang pertama
Bm G
walaupun kita tak pernah berjumpa ..
D A
Banyak persoalan yg brada diminda
Bm
banyak tanda tanya dan juga kata cinta
G
otak kata jangan hati pula kata ya
D
hidup tak menentu adakah ini cinta ..
D A
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Bm
kata hati dan rasa x dibiar saja
G
setiap yg berlaku ada kebaikannya
D
harus pejam mata dan cuba apa saja
D
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
A Bm
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
G
Ini cinta remajaku
D
Dan pabila kau katakan kau suka aku
A Bm
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
G D
Itulah cinta yang satu cinta di muka buku
D A
Bagaimana harus bersua
Bm G
Ku rasa gementar tapi bahagia
D A
Perlukah kita beri peluang pertama
Bm G
Walaupun kita tak pernah berjumpa
D A
Banyak persoalan yang berada di minda
Bm
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
G
Otak kata jangan hati pula kata ya
D
Hidup tak menentu adakah ini cinta
D A
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Bm
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
G
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
D
Harus pejam mata dan cuba apa saja
D
Pabila kau katakan kau suka aku
A Bm G
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
G
Itulah cinta yang satu
D
Cinta di muka buku