Cari sahaja di sini

Memuatkan ...

Google+

Home » , , , ,

Lirik dan gitar tabs ‘Terima Kasih’ - IAMNEETA

Walaupun saya tak mengenali sangat band-band indie ni… tapi saya agak tertarik bila mendengar lirik lagu sebuah band ni, yang menggelarkan diri mereka IAMNEETA. Lirik lagu ‘Terima Kasih’ ni bagi saya lah… walaupun nampak simple, tetapi sebenarnya ada makna tersirat di sebalik lirik lagu ni.

Lirik Lagu/ Lyrics: Terima Kasih - iamNEETA
Rangkap 1:
Tidak pernah ku rasa perasaan yang begini
Tulus tuk mencintaimu
Semua kerna dirimu ku berubah
Hidup kini penuh dengan senyuman


Oh sayang datanglah ku inginkan dirimu
Dekatlah padaku ku rindukan pelukmu


Terima kasih atas segalanya
Yang telah kau beri amat ku hargai
Semua ku simpan di dalam hati
Penuh riang tawa mesra
Terus terukir di hati


Rangkap 2:
Siapa sangka kan bahagia
Bila dulu pernah luka
Cinta datang tak diduga
Bawa hingga syurga

 

[Ulang Rangkap 1]

Ulasan saya : Lirik lagu ni seperti yang telah saya katakan tadi, dengarnya macam simple sangat, tetapi di sebaliknya ada ‘double meaning’….

Pada rangkap ‘Dekatlah padaku ku rindukan pelukmu’ saya merasakan adalah lebih baik perkataan ‘pelukmu’ tu ditukar sahaja. Macam nak buat maksiat je.. Jumpa je, nak peluk… Peluk peluk pun, lama-lama boleh jadi mendatangkan perkara yang tidak elok.. bagi pendapat aku le…

 

Untuk kod gitarnya pula, sila rujuk di bawah. Saya rasa dah tak perlu kot nak letak grafik susunan kod Dm, G, C, Am ni, sebab kod ni boleh dimainkan oleh kebanyakan yang boleh bermain gitar asas.

 

Intro : Dm G C Am


Dm        G         C             Am          Dm
Tidak pernah ku rasa perasaan yang begini
G               C       Am
tulusku mencintaimu
Dm        G         C          Am
semua kerna dirimu ku berubah
Dm                     G           C      Am
hidup ini penuh dengan senyuman


c/o:
C                   Am
Oh sayang, datanglah
Dm                G
kuinginkan dirimu
C               Am
dekatlah padaku
Dm                G
kurindukan pelukmu
C                         Am   Dm
Terima kasih atas segalanya
G                 C               Am       Dm
yang telah kau beri amat ku hargai
G                               C           Am
setiap ku simpan di dalam hati
Dm       G     C       Am
penuh riang tawa mesra
Dm     G         C
terus terukir dihati
Dm                   G
siapa sangka kan bahagia
C               Am
bila dulu pernah luka
Dm                  G
cinta datang tak diduga
C          Am      Dm
bawa hingga syurga